076-⁠800 57 34 susanne@symbios.se

Företag

 

Minska sjukskrivningar

Sjukskrivningarna ökar drastiskt och många går till vårdcentralen, men läkaren hinner inte informera om egenvårdsråd. Det behövs ett nytt tankesätt för att främja hälsa genom att hjälpa var och en att ta större ansvar för sin egen hälsa. Därför behöver vi arbeta proaktivt och främja hälsa genom att vägleda och coacha med egenvårdsråd.

 

Egenvård

Det är viktigt med egenvårdsråd vad gäller kost, motion och ändrade levnadssätt. Många behöver vägledning för att kunna: gå ned i vikt, sluta med tobak, minska på stress, komma tillbaka efter sjukskrivning vid t ex utbrändhet, förbättra immunförsvaret, få bättre matsmältning och sömn, minska depression, lindra IBS-symtom, lindra allergi och PMS-symtom samt minska inflammation och smärta.

 

Terapeuten kommer till arbetsplatsen

Att ha en sjuksköterska med bred utbildning inom kost och näring, och som är bokningsbar i verksamheten är högaktuell att erbjuda. Sjuksköterskan kartlägger matvanor och livsstil, vägleder och coachar samt ger egenvårdsråd och följer upp. Akupunkturbehandling och avslappnande aromamassage för de som önskar.